Over ons

Hofleverancier van een compleet assortiment olieproducten, concepten en diensten.

Missie
"Vollenhoven Olie Technologie B.V. wil als klantgericht, zelfstandig, familiebedrijf groeien, op het gebied van brandstoffen en (speciaal) smeermiddelen met respect voor mens en milieu".


Meer dan 100 jaar expertise
De Rotterdammer Jacques van Vollenhoven begon eind 19e eeuw een handel in dierlijke en plantaardige oliën en vetten in Tilburg. Sinds 1895 is de naam Vollenhoven dan ook onlosmakelijk verbonden aan olieproducten. Tegenwoordig is Vollenhoven Olie Technologie B.V. een 'hightech' leverancier van olieproducten Een onderneming die jarenlange expertise koppelt aan een modern assortiment olieproducten voor industrie en automotive.
 
Hoewel de olie-industrie zich in de loop der jaren sterk ontwikkeld heeft, is Vollenhoven Olie Technologie altijd trouw gebleven aan de normen en waarden die het bedrijf groot hebben gemaakt. De pijlers van het succes zijn:
1.  Altijd en overal topkwaliteit leveren.
2.   Persoonlijk contact met de klanten.
3.   Service en toegevoegde waarde leveren.
4.  Landelijke dekking met lokaal karakter.
 
Door continu aandacht te besteden aan deze zaken behoort Vollenhoven Olie Technologie tot één van de grootste onafhankelijke oliegroothandelaren in de branche.
 
Vollenhoven Olie Technologie
De wensen van de klant hebben er toe geleid dat Vollenhoven zich heeft ontwikkeld tot een allround dienstverlener op het gebied van olieproducten en smering. Dit wordt onderstreept door Olie Technologie aan de naam Vollenhoven toe te voegen.
 
Vollenhoven geeft hiermee aan dat ze een ruime expertise in huis heeft op het gebied van oliën, de industrie en de bedrijfstak. Haar enorme kennispotentieel zet Vollenhoven in om klanten van dienst te zijn.
Dit kan met eenvoudig maar doeltreffend advies over de producten maar een diepgaande inventarisatie met maatwerk en kant en klaar oplossingen.
Natuurlijk altijd met als doel een zo hoog mogelijk rendement voor alle betrokken partijen. Vollenhoven neemt de klant alle zorgen uit handen en deze weet zich altijd verzekerd van een oplossing die perfect aansluit bij zijn specifieke situatie.
 
Kwaliteit
Door het optimaal inzetten van de aanwezige expertise is Vollenhoven in staat de hoogste kwaliteitsgarantie af te geven. In 1991 werd het voortdurende streven naar topkwaliteit beloond. Als éérste onderneming in haar branche ontving Vollenhoven namelijk het ISO 9001 certificaat. Sinds 1995 mag Vollenhoven zich bovendien met trots bij Koninklijke beschikking hofleverancier noemen.