Koelsmeermiddelen

Innovatieve formuleringen en het complete concept rondom metaalbewerking zorgen ervoor dat wij zelfs in zeer “verhitte” situaties ons hoofd “koel" kunnen houden. Bij temperaturen van 1200°C bij het slijpen of bij het blauw-zwarte spanen van 500°C “laten de Bechem koelemulsies koud” tot op het snijvlak. Extreme temperaturen worden beheerst en het onmogelijke wordt nagenoeg mogelijk.
 
Het BECHEM gamma aan watermengbare koelsmeermiddelen bestaat uit:
 
-          Amine- en boorzuurvrije koelsmeermiddelen
-          Conventionele koelsmeermiddelen
-          Boorzuurvrije koelsmeermiddelen
-          Synthetische (olievrije) koelsmeermiddelen
 
Deze producten kunnen worden toegepast voor de bewerking van nagenoeg alle metalen. BECHEM biedt ook oplossingen voor bijvoorbeeld gevoelige aluminium legeringen, titanium, inconel en magnesiumlegeringen etc.
 
Daarnaast beschikt BECHEM over de Berufluid serie, met deze serie van olievrije koelsmeermiddelen bewandelt BECHEM een nieuw pad in de smeermiddelen technologie. 
 
De BECHEM watermengbare koelsmeermiddelen, onze expertise en service zorgen voor een voorspoedige productie. Bechem hanteert voor haar producten de laatste technologie. De watermengbare koelsmeermiddelen worden ontwikkeld in het Innovatie-Research Centrum van Bechem. Hier is BECHEM in staat voor elke klant een hoogwaardig, naar klant gericht product, te ontwikkelen.