Metaalomvorming

BECHEM levert oplossingen voor de volgende omvormingsprocessen:

KOUDE EXTRUSIE OLIËN
De consequente en voortdurende ontwikkeling van BECHEM koude extrusie oliën zijn een referentiekader voor dit marktsegment. BECHEM werkt nauw samen met eindgebruikers, machine- en gereedschapfabrikanten en dit heeft als groot voordeel dat de BECHEM KFP oliën kunnen worden ontwikkeld om te voldoen aan al hun eisen.
 
SMEERMIDDELEN VOOR KOUDMASSIEFOMVORMING
Bij het vormen van metalen materialen (bijvoorbeeld staal, koper, messing en aluminium) door koudmassiefomvorming worden bij voorkeur voorbehandelde werkstukken onder aanzienlijke omvormingskracht in een vooraf gedefinieerde vorm geperst. Afhankelijk van de geometrie van het bewerkte onderdeel en het materiaal kunnen meerdere omvormingsstappen noodzakelijk zijn.
 
De extreme oppervlaktedruk tussen gereedschap en werkstuk vereisen intelligente smeermiddelen welke in staat zijn, tijdens het proces, drukbestendige lagen te vormen om een voortijdige slijtage, aanvreten en zelfs het breken van gereedschappen te verhinderen.
 
SMEERMIDDELEN VOOR DE HALFWARME- EN WARME OMVORMING
Met de productserie Berulit en Beruforge creëert BECHEM een bijzondere meerwaarde voor haar klanten. Voor halfwarme- en warme omvorming operaties reduceren de Berulit en Beruforge producten aanzienlijk het aantal omvormingsstappen en door het perfect gevormde oppervlak is een extra nabewerking meestal niet nodig. De Berulit en Beruforge producten blinken uit door hoge smeerprestaties en uitstekende scheidingseigenschappen.
  
SMEERMIDDELEN VOOR HET DRAADTREKKEN VAN KOPER EN ALUMINIUM
Permanent stijgende eisen voor de productiviteit en kwaliteit vereisen het gebruik van BECHEM draadtrek smeermiddelen. Dit zijn wereldwijd de leidende producten voor het trekken van draad van koper, aluminum en ferro metalen. Ons programma van oliën, emulsies, oplossingen, zepen en additieven bedient het complete applicatie spectrum van draadtrekken.
 
DE HOOGSTE PRESTATIES MET BECHEM UNOPOL
De Unopol producten zijn wereldwijd bekend en gevestigd wanneer koperdraad of draden van koperlegeringen worden getrokken. Permanent onderzoek en ontwikkeling gecombineerd met de bekende ondersteuning van BECHEM garandeert de hoge reputatie van de BECHEM Unopol serie in de draadtrek industrie.
 
SMEERMIDDELEN VOOR HET DRAADTREKKEN VAN STAAL
BECHEM weet hoe het “custom made” producten moet ontwikkelen om te voldoen aan de individuele eisen van haar klanten. De Berudraw serie voor het draadtrekken van staaldraad is speciaal ontwikkeld in een hechte samenwerking met de klanten van BECHEM. De Berudraw serie is ontwikkeld volgens de laatste ervaringen en biedt de hoogste trekprestatie gecombineerd met een verlengde levensduur. Permanent stijgende eisen voor de productiviteit en kwaliteit vereisen het gebruik van BECHEM staaldraadtrek smeermiddelen.
 
DIEPTREKOLIËN
De BECHEM Beruform dieptrekoliën zijn geschikt voor universele toepassing en werkstukken met een complexe geometrie. De BECHEM Beruform dieptrekoliën zijn geschikt voor meerdere fases van het dieptrekken voor zowel middelzware als zware omvormingsprocessen.
 
SMEERMIDDELEN VOOR BUISTREKKEN
De BECHEM Kubitrac en Beruforge producten zorgen ervoor dat buizen, ronde bars en holle gedeeltes van allerlei materialen de juiste vorm krijgen. De BECHEM smeermiddelen voor buistrekken zijn geschikt voor binnen en buiten smering van gestraalde, gegloeide en gebeitste buizen. De BECHEM Kubitrac en Beruforge serie zijn geschikt voor verschillende processen
 
MULTIFUNCTIONELE OLIËN
BECHEM Multifunctionele oliën zijn een ideale ondersteuning voor het omvormingsproces maar ook voor de machinesmering. Het gebruik van een olie kan mengproblemen voorkomen en garandeert dus een permanent hoog niveau van additieven met een constante viscositeit.
 
BECHEM heeft haar multifunctionele oliën getest in de praktijk (1000 uur en meer) op vier- en vijf stappen persen. In alle testen behaalden de producten van BECHEM betere resultaten dan andere conventionele KFP oliën. In elke testperiode werd de olieverversingsinterval aanzienlijk verlengd (50% tot 100%).